Despre noi

Suntem URBAN WOODS, producatori de mese de dining si mese de cafea din lemn masiv. Atelierul nostru este situat in inima Transilvaniei, in judetul Alba. 

Special la lemnul pe care il folosim este faptul ca provine exclusiv din zone urbane sau rurale, si nu din padurile romanesti. Am ales sa "salvam" copaci de dimensiuni impresionante de pe strazi, din parcuri sau din gospodarii care din cauza varstei inaintate sau a sanatatii precare reprezinta un pericol pentru trecatori. Acesti copaci ascund sub scoarta lor esente spectaculoase prin care isi spun povestea zecilor de ani petrecuti in echilibru cu omul. Defecte, noduri sau adevarate "cicatrici" ale lemnului ce ar fi imposibil de prelucrat de catre majoritatea producatorilor de mobilier sau obiecte din lemn masiv sunt pastrate si chiar evidentiate in produsele noastre.

Produsele URBAN WOODS doresc sa spuna aceasta poveste a lemnului si sa o incadreze din nou in peisajul urban cu ajutorul elementelor de design contemporan sau industrial.

Procesul de producție este un proces lung si anevoios dar pe care il supraveghem atent la fiecare pas. Odata salvat si ajuns in atelier, lemnul este debitat si pus la uscat timp de 3 ani inainte de a fi prelucrat si transformat în mese de dining sau mese de cafea.

Ne ocupam de fiecare etapa prin care trece lemnul de la debitare, uscare, proiectare, prelucrare si pana cand mesele ajung in locuintele dumneavoastra.

DSC_0035.JPG
22289648_985005561642038_4544359127138116930_o.jpg